Привлекателността е повече от формата на тялото и черти на лицето.

...
Привлекателността е повече от формата на тялото и черти на лицето.
Коментари Харесай

Знаехте ли, че това нещо ви прави привлекателни?

Привлекателността е повече от формата на тялото и черти на лицето. Оказва се, че е и в метода, по който човек се движи. Жените, които люлеят бедрата си до момента в който вървят, усилват привлекателността си с цели 50%, откри ново проучване по въпроса, написа obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
А мъжете, които вървят с убеденост, забележима в придвижването на раменете, усилват привлекателността си с цели два пъти. При такава походка раменете леко се навеждат напред, като при потапяне, и се основава усещане за плъзгащо се придвижване.

“Хората, които постоянно се пробват да открият магическата формула на хубостта, я търсят нормално единствено във формата на тялото. Но ние открихме, че придвижването на тялото, настрана от неговата форма, е в действителност основно. Когато срещнем различен човек първото ни усещане е от пола на другия”, изяснява доктор Кери Джонсън, водещата авторка на проучването.

“Формата на тялото и по-специално съотношението сред талията и ханша отдаване е било обвързвано с идентификацията на половете и с визията за прелест. Но част от метода, по който вършим такива изводи, е обвързвана с наблюдението, дали дадения човек има държание, което се вписва в стандартите на неговата или нейната просвета за хубост и женственост или неустрашимост. А основна част от тази културни стандарти се построяват от придвижването на индивида, и до момента това очевидно се е пренебрегвало.”

Резултатите от проучването са пристигнали след серия от пет обособени изследвания в които са взели участие над 700 души, които са следили разнообразни анимации, които са показвали хора, които се движат по разнообразни способи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР